X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Japonia va acorda Moldovei 53 mil. dolari, iar UE – 6 mil. euro

27 apr. 2013,, 11:00   Economie
3574 0
Foto : azemos.ru
La 14 mai curent, Ministerul Sănătății urmează să semneze cu Guvernul Japoniei, prin intermediul Agenției Internaționale de Cooperare ”JICA”, un acord care prevede acordarea a 53 milioane de dolari. Despre aceasta a anunțat ministerul Sănătății în exercițiu, Andrei Usatîi, în cadrul unei întrevederi avute cu premierul interimar Iurie Leancă, relatează NOI.md. Potrivit ministrului, banii vor fi alocați pentru dotarea cu tehnică medicală performantă a 6 instituții medicale din Republica Moldova, care vor oferi tipuri de asistență noi, inclusiv pentru acoperirea parțială a necesității de dotare cu utilaj medical a blocului de chirurgie a Spitalului Clinic Republican.

De asemenea, ministrul în exercițiu a afirmat că Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene 6 milioane de euro. Trei milioane vor fi destinate pentru Centrul de simulare în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” în domeniul medical, altele trei urmînd a fi utilizate pentru dotarea cu echipament a laboratoarelor din cadrul a 10 centre de sănătate publică din țară. Usatîi a mai spus că Ministerul Sănătății este în faza de finalizare a construcției a 76 de centre de sănătate noi în diferite raioane ale republicii. Termenul limită pentru darea în exploatare a obiectelor este luna august curent. Actualmente, aceste centre, în care medicii de familie și asistenții medicali vor avea toate condițiile pentru tratarea bolnavilor, sînt construite în proporție de 96 la sută.

La rîndul său, Iurie Leancă a remarcat importanța asigurării funcționalității tuturor instituțiilor statului, specificînd că este imperativ ca proiectele inițiate în domeniul vizat să fie implementate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?