Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fusu nu va raporta! Voronin: Cu așa porcării nu vom ajunge departe

30 mar. 2017,, 10:50   Politică
8667 11

Majoritatea deputaților Parlamentului Republicii Moldova au respins propunerea Partidului Socialiștilor privind audierea ministrei educației Corin Fusu.

Solicitarea privind audierea ministrei a fost făcută în legătură directiva semnată de aceasta privind desfășurarea în perioada 27-31 martie curent, în instituțiile de învățămînt preuniversitar Săptămîna Educației Istorice, "activități dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei Sfatului Țării din 27 martie 1918".

Deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea a declarat că Corina Fusu face propagandă în cadrul ministerului Educației în legătură cu ziua de 27 martie.

“De mai multe ori am avertizat privind situația alarmantă din domeniul educației . Toate instituțiile sînt împinse să marcheze 99 de ani ai unirii. Ea merită demisia, a încălcat legea și trebuie trasă la răspundere” a spus Bătrîncea.

La rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, consider că propunerea Corinei Fusu este o crimă.

“Ceea ce a făcut Corina Fusu este crima împotriva generației cetățenilor RM. Nu toți vor fi unioniști, frontiști. Trebuie sa avem o țară europeană, dezvoltată. Cu așa porcării și prostii nu vom ajunge la ceva normal” a spus Voronin.

În replică, liderul PL, Mihai Ghimpu l-a acuzat că Vladimir Voronin că punea cravata de pioneri copiilor în timpul guvernării sale.

“Dacă este vorba să invităm, hai să-l invităm și președintele țării Dodon, care folosește funcția și promovează programul Partidului Socialiștilor. Acesta este moldovenismul sălbatic impus de Rusia. Dacă sînteți feciorii Rusiei , spune-ți direct „ a spus Ghimpu.

Anterior, președintele Igor Dodon a cerut prim-ministrului Pavel Filip demisia ministrei Educației Corina Fusu. Solicitarea a fost făcută, pe motiv că a încălcat jurămîntul depus la învestirea Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?