Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

R.Moldova, mai aproape de UE cu o nouă guvernare

25 apr. 2013,, 17:44   Politică
5154 1
Foto: noi.md
Șansele Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană în următorii 10-15 ani sînt minime. Potrivit fostului viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, această stagnare se datorează numărului mare de probleme economico-sociale existente.

”Avem foarte multe probleme. Pierdem tot mai multe resurse umane, fără de care economia nu poate evolua. Sute de mii de oameni au plecat peste hotare în ultimii 20 de ani. În aceste condiții vom progresa peste foarte mulți ani”, a declarat pentru NOI.md, Valeriu Ostalep.

Totodată, ex-viceministrul consideră că situația ar putea lua o altă întorsătură în cazul în care la guvernare va veni o echipă de oameni mult mai competentă. ”Dacă va veni o echipă profesionistă, în trei ani cu siguranță va reuși să miște lucrurile din loc. Eu sînt convins că după ce pleacă actuala guvernare, vor veni la conducere oameni mult mai capabili. Actuala conducere este cea mai incompetentă guvernare din istoria Moldovei. În ultimi trei ani s-au făcut cele mai mari escrocherii”, a opinat Valeriu Ostalep.

Conform rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, 19% dintre respondenți pledează pentru aderarea la Uniunea Europeană, 17% - pentru aderarea la Uniunea Vamală (Rusia – Belarus – Kazahstan) și 52% dintre intervievați au evitat să răspundă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?