Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Filip vrea investiții: Indicația dată în legătură cu cetățenii străini

17 mar. 2017,, 11:00   Societate
2210 1

Premierul Pavel Filip solicită simplificarea procedurilor de eliberare a permiselor de ședere și de muncă pentru cetățenii străini, notează NOI.md

Pînă în prezent a fost redus numărul instituțiilor cu funcții de control și ale acelora care eliberează acte permisive.

Totodată, a fost aprobată o nouă legislație care permite asigurarea predictibilității și transparenței controalelor de stat.

În paralel cu aceste măsuri urmează să fie simplificate și reduse procedurile pe care trebuie să le realizeze un cetățean străin pentru a putea munci legal în Republica Moldova.

”Actualmente, a fost creată situația, cînd barierele de legalizare a șederii și de angajare a cetățenilor străini devin bariere în calea investițiilor în țara noastră”, a spus Pavel Filip.

Pentru a scoate aceste constrîngeri, la inițiativa prim-ministrului, Secretariatul Consiliului Economic în colaborare cu autoritățile responsabile a elaborat un Plan de măsuri care să permită parcurgerea pașilor administrativi de legalizare a șederii cetățenilor străini într-un timp rezonabil și cu proceduri cît mai simple. Acest proces a fost precedat de discuții deschise și constructive cu autoritățile responsabile și mediul de afaceri.

Premierul a subliniat că ”Statul trebuie să-și mențină în continuare rolul de reglementator exigent, iar procedurile de eliberare a permiselor de muncă și de ședere pentru cetățenii străini pe teritoriul țării noastre trebuie să fie clare și simple”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?