Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Chirtoacă despre scindarea PL: Cine și în buzunarul cui se află?

22 apr. 2013,, 12:11   Politică
5854 3
Foto : noi.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, este indignat de decizia unor colegi de partid, care îl vor drept lider al PL. Acesta a declarat astăzi pentru jurnaliști că scandalul făcut public acum două săptămîni are drept scop acoperirea ilegalităților comise de unii membri de partid.

”Evident, situația nu este una plăcută. Este un lucru care doare, pentru că s-a muncit foarte mulți ani ca lucrurile să ajungă la nivelul la care am fost cel puțin acum două săptămîni. Decizia colegilor n-o consider a fi relevantă și corectă, mai ales că s-a făcut pe la spate. Nici măcar nu m-au anunțat, nu s-au exprimat în cadrul partidului, n-au participat la ședințele de partid. Aceasta ne este soarta să trecem prin greutăți ca să mergem înainte. Cei care își vor da seama ce au făcut sînt bineviniți să revină, însă cei care au pus la cale tot complotul ăsta, nu cred că trebuie să se mai gîndească la revenire”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În opinia primarului, „unele dintre aceste persoane sînt certate cu legea și, știind că la partid s-a pus în discuție demiterea lor, acum au apucat prăjina și acuză ei, ca și cum ar fi victime ale unei pretinse lipse de democrație în partid. Printre aceștia se numără Dionisie Boaghe de la Criuleni, Chitoroagă de la Călărași, același Marinuța și alții. Situația în general este una total neplăcută. Cine și în buzunarul cui se află?”, a întrebat Dorin Chirtoacă.

Cît privește preluarea funcției de lider al partidului, Chirtoacă a specificat că propunerea în cauză s-a pus în discuție încă din 2010. ”Atunci am refuzat pentru că am activități în cadrul Primăriei Chișinău. Nu există niciun motiv în prezent pentru a discuta schimbări de poziții în Partidul Liberal. Următorul congres al Partidului va fi în 2014. La Congres vom discuta cine are să fie mai departe președinte al partidului. Pînă atunci, domnul Ghimpu trebuie să-și ducă mandatul”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la viitorul politic al Republicii Moldova, edilul a spus că partidul este ”pentru relansarea AIE, dar fără murdăria care s-a acumulat la nivelul unor persoane și instituții. Altfel nu vom fi corecți în fața poporului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?