X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak va fi eliberat

14 mar. 2017,, 03:30   Externe
2906 0

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak va fi eliberat, după ce a fost achitat de instanța supremă a Egiptului în procesul vizînd uciderea protestatarilor, în timpul manifestațiilor din 2011, care s-au soldat cu îndepărtarea sa de la putere, relatează Reuters.

“Va merge la casa sa din Heliopolis”, a declarat avocatul lui Hosni Mubarak, care a adăugat că fostul lider de la Cairo va fi eliberat cel mai devreme marți. În prezent, Hosni Mubarak se află într-un spital militar, unde a fost internat în urmă cu șase ani din cauza stării sale de sănătate precare.

La începutul lunii, fostul președinte egiptean a fost achitat de Curtea de Casație, instanța supremă a Egiptului, fiind găsit nevinovat de implicare în uciderea a 239 dintre protestatarii care au luat parte la manifestațiile din 2011.

Acesta a fost ultimul proces al lui Hosni Mubarak, în vîrstă de 88 de ani, care a condus cu o mînă de fier Egiptul timp de aproximativ trei decenii.

La şase ani după înlăturarea lui Mubarak de la putere majoritatea acuzaţiilor aduse împotriva unor membri cheie ai regimului său au fost respinse, în timp ce naţiunea se recuperează după Revoluţia Arabă şi preşedinţia de scurtă durată a lui Morsi, un lider al Frăţiei Musulmane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав