Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Ghimpu a dezvăluit numele oligarhului care stă în spatele scindării PL

17 apr. 2013,, 09:31   Politică
36146 10
Foto: publika.md
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, l-a acuzat pe unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Republica Moldova de scindarea partidului. Conform politicianului, în spatele grupului de reformatori care cer destituirea lui Ghimpu din funcția de președinte al PL se află omul de afaceri Anatol Stati, scrie Moldnews.

"Doamna Guțu nu recunoaște pe nimeni în afară de sine. Cînd am avut ședința Biroului Politic al Partidului Liberal și am luat decizia de a cere demisia voluntară a lui Filat, Guțu s-a indignat, întrebînd cîți oameni au susținut ideea. I-am răspuns că nu o privește, deoarece nu este membră a Biroului", a spus Ghimpu.

Potrivit președintelui PL, "pînă în prezent niciunul dintre membrii biroului nu au obiectat față de decizia luată atunci, înseamnă că ei ("reformatorii") sînt reprezentanții lui Anatol Stati, care este alături de Filat, și se gîndesc acum la Filat, nu la partid".

"Mă uimește declarația lui Guțu că nu are nevoie de posturi. Sigur că nu are nevoie, pentru că este bine plătită de cei ale căror afaceri le apără. Ea a venit într-o zi la mine ca să semnez scrisoarea către Nazarbaev (președintele Kazahstanului) de la Ascom (compania lui Anatol Stati) și atunci am întrebat-o: "Ana, cu a cui gură vorbești, cu a ta sau cu a lui Stati?" a mărturisit Ghimpu.

Amintim că, în 2008, doi angajați sus-puși ai companiei Ascom au ajuns în politică: vicepreședintele Iurie Leancă a intrat în rîndurile liberal-democraților, iar reprezentantul companiei la Bagdad, Anatol Șalaru – în rîndurile liberalilor. La momentul scindării partidului, ultimul l-a susținut pe Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?