Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Dacă votau ca MÎȚELE, aveam să-i iert

16 apr. 2013,, 14:31   Politică
6496 5
Foto : noi.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că, în cazul în care deputații din grupul reformatorilor PL aveau să voteze pe ascuns pentru Vlad Filat la funcția de premier, avea să le ierte „trădarea”. În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a declarat că, de fapt, scopul scindărilor din PL a fost să-l facă țap ispășitor pe el, iar toate aceste acțiuni sînt regizate de liderul PLDM, Vlad Filat, relatează NOI.md.

”Am putut să iert votul colegilor, dacă votau ca niște mîțe. Dar ați văzut că n-au vrut așa, dar au vrut să mă facă țap ispășitor și să aibă motiv pentru a mă scoate din funcție. Puteau să spună în față că nu-s bun de președinte”, a spus Ghimpu.

De asemenea, liderul PL susține că este gata să-i primească înapoi în partid pe “reformatorii PL”, cu excepția lui Ion Hadîrcă, Ana Guțu și Oleg Bodrug.

“Mîine o sa mă trezesc din nou cu cuțitul în spate. Așa cum alianța s-a trezit cu cuțitul lui Filat în spate. Le mulțumesc pentru asta, fiindcă partidul are o susținere și mai mare”, a spus Ghimpu.

Totodată, Ghimpu declară că PL nu-l va susține pe Filat la funcția de premier, menționînd că și UE este contra candidaturii lui Vlad Filat. Mihai Ghimpu mai susține că în cadrul unei discuții cu un oficial european, a fost întrebat ce părere are PL despre eventuala înaintare a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, drept candidat la funcția de premier.

“Daca Leancă nu-i complice la trădarea împreună cu Filat, atunci îl votăm. O să verificăm toți miniștrii să nu nimerim în aceeași oală. Este problema PLDM-ului pe cine îl înaintează. Vreau să fie un om că nimeni să nu arate cu degetul la el, ca să putem în doi ani de zile să reabilităm ceea ce am promis”, a spus Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?