X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Deputaţii EXCLUŞI din PL vor negocia cu FILAT fotoliile în noul Guvern

15 apr. 2013,, 23:00   Politică
4108 2
Foto: adevărul.ro
Deputaţii excluşi din Partidul Liberal sînt gata să negocieze cu candidatul la funcţia de premier, Vladimir Filat, chiar să-l voteze în funcţie, doar ca Partidul Liberal să rămînă la guvernare. Despre aceasta au declarat în cadrul unei emisiuni la “PRO Tv Chişinău” deputaţii Ion Hadarcă şi Ana Guţu, relatează NOI.md.

“PL nu s-a destrămat. Vom negocia formula de ramînere la guvernare a PL, pentru a nu trăda încrederea pe care ne-au dat-o alegătorii. Ce înseamnă sa te dai în opoziţie? Cu ce ocazie PL trebuie să ofere pe tava proiectele pe care noi le-am elaborat în domeniul drumurilor, mediului etc.? Cînd ultima dată Ghimpu a declarat ceva la presă şi a zis ca este opinia PL? El şi-a anunţat propriile decizii. Nu putem merge în opoziţie”, a spus Ana Guţu.

La rîndul său, fostul vicepreşedinte al PL, Ion Hadîrcă a menţionat că liberalii vor purcede la negocirile privind crearea noului guvern pentru a nu admite revenirea comuniştilor la putere. Potrivit lui, deşi vor purcede la negocieri, deputaţii vor vota pentru Vlad Filat cu unele condiţii.

“Vom avea întîlniri. Nu sîntem comunişti să respingem negocierile. Este o chestiue care ţine de procesul democratic . Vom avea unele condiţii în caz că votăm. Acestea se referă la menţinerea cursului de integrare europeană, neaducerea coumuniştilor la putere, nedeclanşarea alegerilor anticipate. Negocierile pe care le vom avea ţin şi de structura guvernării”, a declarant Ion Hadîrcă.

De asemenea, Hadîrcă a spus că motivul creării grupului de reformare al PL a fost faptul că liderul PL a venit cu o concepţie stranie, care stipula că la alegerile din 2014 PCRM va reveni la putere, iar aceştia vor pune sîrmă ghimpată la Prut, iar integrarea europeană a Moldovei va avea loc în 2026.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?