X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Producătorii agricoli vor putea să-şi restituie TVA la investiţiile din subvenţii

15 apr. 2013,, 09:00   Economie
2804 0
Foto : noi.md
Agricultorii moldoveni care fac investiţii capitale din banii primiţi din subvenţiile de la stat le va fi restituită taxa pe valoare adăugată (TVA). Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură în cadrul Parlamentului, relatează NOI.md.

Astfel proiectul prevede modificarea Codului Fiscal, prin excluderea aliniatului „agenții economici, care beneficiază de subvenții din Bugetul Public Național, sînt lipsiți de posibilitatea de a-și restitui TVA-ul”.

În opinia autorului proiectului, deputatul PD Valeriu Guma, această prevedere lezează drepturile persoanelor care investesc în agricultură.

“Actualele prevederi ale legii pot crea duble standarde şi induc în eroare agricultorii care beneficiază de subvenţii din partea statului inclusiv pentru investiţii capitale. Nu e logic. Va fi un ajutor suplimentar pentru agricultori. Ne propunem să egalăm în drepturi toţi agenţii economici", a precizat Guma.

Deși a avut parte de critici, proiectul a fost susținut în prima lectură. Pentru ca să intre în vigoare acesta trebuie să fie adoptat în lectură finală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?