X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

MTID: Statul moldovenesc nu este vinovat de eșuarea navei „Nikolai Bauman”

13 apr. 2013,, 14:42   Societate
3906 0
Foto : mail.ru
După mai bine de o lună de la eșuarea nave moldovenești „Nikolai Bauman” în Ucraina, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor vine cu precizări. Într-un comunicat de presă, instituția anunță că statul moldovenesc nu poartă nici o răspundere pentru eşuarea navei şi eventualele consecinţe și că responsabilitatea îi revine companiei private din Ismail, Ucraina „Danube Shiping LTD”, în proprietatea cui se afla nava.

Potrivit comunicatului, în urma investigațiilor efectuate de o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai autorităților competente ale Ucrainei şi Republicii Moldova, s-a stabilit că cauza naufragiului nu este scurgerea produselor petroliere de la epava navei, așa cum a anunțat presa ucraineană.

„Precizăm că, la momentul plecării din portul turcesc, la bordul navei se aflau aproximativ trei tone de combustibil, iar compartimentul de mașini și instalațiile de forță se afla în stare pregătitoare pentru examinare în doc (curățite de reziduuri petroliere). În concluzie, o astfel de cantitate de combustibil nu putea provoca daune de proporții, la care face referinţă nemotivată presa ucraineană”, se menționează în comunicatul MTID.

De asemenea, în comunicat este specificat faptul că „afirmaţiile privind construirea modelului matematic de răspîndire a produselor petroliere de la bordul navei nu corespund adevărului, deoarece comisia nu a constatat scurgerea de facto a combustibilului din tancurile navei”.

„Afirmațiile părții ucrainene poartă un caracter preponderent estimativ și nu reprezintă dovezi de poluare a litoralului ucrainean și românesc, fapt confirmat și prin procesele verbale comune”, scrie în comunicat.

Amintim că nava moldovenească „Nikolai Bauman” a eşuat în Ucraina, în regiunea „Girlo Bistroe” pe data de 6 martie curent. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi. Nava era înregistrată în Registrul de Stat al Navelor Republicii Moldova, însă se afla în proprietatea „Danube Shipping LTD”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?