Parlamentul își reia activitatea în ședințele plenare

Parlamentul își reia activitatea în ședințele plenare

Parlamentul va fi convocat în prima ședința plenară din sesiunea de primăvară săptămîna viitoare, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de spicherul Andrian Candu. Cel mai probabil, ședința va avea loc joi, 23 februarie, după ce Biroul permanent va stabili agenda subiectelor ce urmează a fi dezbătute.

Deși sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului a demarat pe 1 februarie curent, deputații au activat în acest interval de timp doar în comisiile parlamentare. Ultima ședință plenară a Legislativului a avut loc la pe 24 decembrie anul trecut.

Prioritățile legislative ale sesiunii de primăvară au fost discutate recent, în cadrul unei ședințe comune a conducerii Parlamentului și Guvernului. Pe agenda comună a celor două instituții au fost incluse reforma administraţiei publice centrale şi locale, reforma asistenţei medicale primare, a sănătăţii publice, cea spitalicească, a ocupării forţei de muncă, dar și revederea sistemului de achiziţii publice şi a Codului muncii.

Potrivit coaliției de guvernare, prioritatea numărul unu rămîne implementarea Acordului de asociere RM-UE, în această sesiune urmînd a fi adoptate circa 100 de proiecte de lege prevăzute în document. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load