X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Netanyahu se opune unui stat palestinian

13 feb. 2017,, 17:15   Externe
2232 0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se opune unui stat palestinian, a declarat luni ministrul israelian al securității publice, Gilad Erdan, însă nu a lăsat să se înțeleagă dacă șeful guvernului israelian va spune acest lucru în mod public în discuțiile cu președintele american Donald Trump la Washington în această săptămînă, relatează Reuters.

Netanyahu nu și-a abandonat niciodată în mod explicit sprijinul condiționat pentru un viitor stat palestinian, iar purtătorul său de cuvînt nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta în legătură cu declarațiile lui Gilad Erdan.

'Cred că toți membrii cabinetului de securitate, și în primul rând premierul, se opun unui stat palestinian', a declarat Gilad Erdan pentru postul de radio al armatei, înainte de plecarea lui Netanyahu la Washington unde se va întîlni miercuri cu Donald Trump.

'Nimeni nu crede în următorii cîțiva ani că un stat palestinian este ceva care, Doamne ferește, s-ar putea sau ar trebui să se întîmple', a afirmat el într-un interviu.

Întrebat dacă Netanyahu își va exprima opoziția față de crearea unui stat palestinian în mod public atunci cînd se va întîlni cu Trump, Erdan a declarat: 'Premierul trebuie să cîntărească lucrurile în funcție de ceea ce va simți în cadrul întrevederii și în funcție de pozițiile pe care le întîlnește acolo. Nimeni nu știe care vor fi pozițiile președintelui Trump și ale membrilor staffului său'.

Palestinienii încearcă să-și stabilească un stat în Cisiordania ocupată și în Fâșia Gaza având drept capitală Ierusalimul de Est. Israelul a cucerit aceste zone în războiul arabo-israelian din 1967 și și-a retras trupele și coloniștii din Gaza în 2005.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?