Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ghimpu nu exclude crearea coaliției UEA-1

9 apr. 2013,, 11:19   Politică
8758 6
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, reiterează poziția PL privind refuzul de a participa la negocierile pe marginea creării AIE-3, dacă candidatul la funcția de premier rămîne liderul PLDM, premierul în exercițiu, Vlad Filat.

În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a spus că, în cazul în care Vlad Filat va rămîne prim-ministru, acesta va compromite partidele democrate în cadrul noii Alianțe pentru Integrare Europeană 3, care urmează să fie creată, relatează NOI.md.

“Daca Filat nu se retrage, confirmă încă o dată faptul că a trădat interesul european al Republici Moldova. Dacă alegerile vor avea loc, întrebați-l pe Filat, nu pe mine. Nu eu am denunțat acordul. Eu din contra, cînd nu era posibil să alegem președintele, i-am cedat funcția de spicher lui Marian Lupu”, a spus Ghimpu.

Liderul PL nu exclude că, în loc de crearea Alianței pentru Integrare Europeană 3, ar putea fi creată o nouă alianță UEA1 (Uniunea Euro-Asiatică 1), fără a preciza care partide ar putea participa la crearea acestei coaliții.

“Filat să se coboare jos, să stea pe prispă și să ne spună, de ce a denunțat acordul pe data de 13? Cu cine s-a întîlnit? Cu cine a vorbit? De ce a fost la Moscova?” a spus Ghimpu.

Menționăm că, în prezent, liderii fostei AIE nu au ajuns la niciun numitor comun privind candidatul care va fi înaintat la funcția de premier. Astfel, pe de o parte, PLDM insistă ca Vlad Filat să rămînă șeful executivului, liberalii sînt categoric împotrivă, iar democrații susțin că vor vota pentru guvern după crearea unei majorități parlamentare.

Unii experți consideră că, în situația respectivă, alegerile anticipate sînt inevitabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?