Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Hoașca asta bătrînă e chiar mai rea decît chiorul - declarația președintelui

6 apr. 2013,, 22:03   Externe
14480 2
Foto: rambler.ru
Președintele din Uruguay Jose Mujica a numit-o pe Cristina Fernandezde Kirchner, preşedinta Argentinei „hoașcă bătrînă”. Afirmaţia lui Mujica a fost făcută înainte de începerea unei conferinţe de presă neştiind că se află în direct şi că are microfonul deschis. „Hoașca asta bătrînă e chiar mai rea decît chiorul... Chiorul era mai politic, asta e încăpăţînată”, a spus preşedintele uruguayan despre cea care i-a succedat soţului ei defunct, NestorKirchner.

Ministerul argentinian de Externe l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul Uruguay la Buenos Aires, Guillermo Pomi, căruia i-a înmînat o notă de protest. În plus, diplomaţia argentiniană a emis o declaraţie, potrivit căreia „sînt inacceptabile comentariile jignitoare, insultătoare la adresa memoriei” defunctului preşedinte, care îl considera drept prieten pe preşedintele uruguayan.

Cancelaria preşedinţiei argentiniene a anunţat joi seară că Cristina Kirchner „nu va face nicio declaraţie asupra afronturilor”.

Pe de altă parte, potrivit Agence France-Presse Mujica nu i-a cerut preşedintei scuze, declarînd că nu s-a referit la Cristina Kirchner și regretatul ei soț și afirmînd că „Nu voi da nicio lămurire”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?