Volvo S90 și V90 a primit cel mai mare rating pentru protecția pietonilor la Euro NCAP

Volvo S90 și V90 a primit cel mai mare rating pentru protecția pietonilor la Euro NCAP

Producătorul auto de clasa premium  Volvo Cars își consolidează pozițiile de lider  în domeniul sistemelor inovatoare de siguranță auto: noul sedan S90 și vagonul V90 au obținut punctajul maxim ( 6 p.) conform rezultatelor testării sistemului autonom de frânare urgentă pentru protecția pietonilor (AEB Pedestrian). Mai mult, confort testelor de impact, ambele automobile au obținut ratingul comun de 5 stele. 
 
Rezultatele  obținute de S90 și V90 au depășit performanțele oricărui alt model testat anul trecut.  Mașinile sunt printre primele trei cele mai sigure automobile  conform programului   Euro NCAP. Pentru prima dată topul  Euro NCAP este reprezentat în exclusivitate de modelele   Volvo.
 
Modelele S90 și V90  calcă pe urmele  lui XC90 - primul dintre automobilele supuse testului de impact, care a obținut nota maximă în testările sistemului autonom de frânare urgentă la impactul cu mașina din față  (testul în oraș și înafara lui). S90  și V90 s-au prezentat excelent în cadrul  seriei testelor de impact din a.2017, și au obținut 5 stele. Performanța a fost posibilă  grație echipării cu sisteme de securitate   – tehnologiile inovatoare sunt  montate deja pe versiunile de bază ale noilor automobile.  

Volvo S90 și V90 au primit nota maximă la protecția pietonilor în cadrul testelor de impact   Euro NCAP  

 
 «Depunem multe eforturi pentru ca automobilele noastre  să corespundă tuturor cerințelor securității și să treacă toate procedurile de testare ale agențiilor de rating. Dar scopul nostru major a fost și este securitatea reală în trafic.  Sistemele autonome de frânare urgentă City Safety sunt un pas important  spre crearea automobilelor total autonome, care în concepția noastră  pot reduce nivelul de mortalitate și numărul  accidentelor cu implicarea oamenilor», - consideră Malin Ekholm, directorul Centrului de securitate Volvo Car la Volvo Car Group.
 
Succesul obținut de Volvo la testarea sistemelor autonome de frânare urgentă se datorează tehnologiei avansate City Safety, care este prezentă pe toate modelele Volvo. City Safety poare depista obstacolele potențial periculoase din fața automobilului, inclusiv  alte mijloace de transport, pietoni și bicicliști în anumite situații, și funcționează atât ziua, cât și pe timp de noapte.   «Securitatea mereu a fost  o prioritate pentru   Volvo Cars. S90 și V90 au obținut ratingul de 5 stele și punctajul maxim la testările AEB. Aceste rezultate demonstrează dorința noastră de a asigura   proprietarilor de automobile Volvo  securitate, încredere și satisfacția adevărată a șofatului», - mai spune  Malin Ekholm.
 
Testarea sistemelor autonome de frânare  urgentă pentru protecția pietonilor în cadrul programului   Euro NCAP are scopul de a verifica funcționarea sistemelor de depistare a pietonilor. Testarea are loc  conform unor scenarii de traversare a intersecțiilor cu prezența pietonilor, dintre care fiecare, în caz că sistemul autonom de frânare urgentă nu ar funcționa, ar fi fatal pentru pieton.  Testările repetă situațiile tipice și periculoase, care în viața reală adesea se soldează cu traume serioase ale pietonilor.     
Un adult iese pe carosabil în fața automobilului din partea șoferului                                                 Un adult  iese pe carosabil din partea pasagerului (acest scenariu presupune două teste)           
Un copil iese în fugă pe carosabil între două mașini parcate, din partea pasagerului                           
Volvo Cars realizează o strategie, în conformitate cu care către a. 2020 în noile modele Volvo oamenii nu vor mai muri și nu vor mai suferi traume grave. Modelele S90 și V90 demonstrează odată în plus, că  Volvo depune eforturi majore  și își menține poziția de lider  în domeniul securității auto.  

 Informație suplimentară

Ratingul de securitate Euro NCAP cuprinde patru direcții: protecția adulților, protecția copiilor, protecția pietonilor și sisteme de securitate activă. Mai detaliat despre ratingurile de securitate  Euro NCAP citiți pe site-ul  www.euroncap.com
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load