X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

3,3 mil. euro, pentru proiecte de cooperare între Moldova și Ucraina

31 ian. 2017,, 11:30   Economie
2822 4

Uniunea Europeană va aloca 3,3 milioane de euro sub formă de subvenții pentru punerea în aplicare a 16 proiecte în cadrul cooperării transfrontaliere între Moldova și Ucraina, notează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, lista echipelor transfrontaliere care vor primi subvenții de la UE pentru punerea în aplicare a proiectelor comune a fost întocmită și aprobată de Comisia Europeană.

Uniunea Europeană oferă granturi pentru proiecte de cooperare transfrontalieră între Moldova și Ucraina În data de 1 februarie 2017, liderii a 16 parteneriate transfrontaliere se vor întruni la Chișinău la ceremonia solemnă de semnare a contractelor de finanțare, în cadrul Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina.

Partenerii cooperării teritoriale, care include autoritățile locale, comunitățile și organizațiile societății civile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și a regiunilor eligibile din Ucraina (Cernăuți, Vinița și Odessa) au participat la procedura cererilor de propuneri de proiecte pentru a aborda provocările dezvoltării comune a țărilor lor. Cele 16 proiecte, cărora li s-a acordat finanțare, sunt distribuite proporțional între cele trei priorități definite de Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina, și anume: îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale, abordarea în comun a provocărilor transfrontaliere, educație, cultură și sport. Suma totală oferită de UE în cadrul acestui program este de 3,3 milioane de euro.

La ceremonia de semnare a contractelor de finanțare vor participa Vasile Bîtcă, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova; Lilia Palii, secretar general al Guvernului; Aneil Singh, şeful Secţiei cooperare, Delegaţia Uniunii Europene în Moldova; Oxana Gluscenco, șefa delegației moldovenești a Comitetului mixt de luare a deciziilor; Olena Tepliuk, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Economice al Comerțului din Ucraina, precum și alți oficiali de rang înalt din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, Autoritatea de Management a Programului, mass-media națională, regională și locală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?