X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Viceministru: Relația președinte - Guvern trezește semne de întrebare

30 ian. 2017,, 15:11   Politică
6341 11

Deși în relația dintre Președinție și Guvern se atestă anumite probleme, deocamdată nu poate fi vorba de o criză instituțională, susține viceministrul Justiției Nicolae Eșanu, citat de Noi.md.

Funcționarul a precizat astăzi în cadrul unor dezbateri publice că exponenții Guvernului tind să evite orice confruntare politică cu șeful statului, în ciuda unor gesturi inexplicabile din partea instituției Președinției.

„La nivelul Guvernului, noi nu vedem o problemă privind relațiile dintre președinte și celelalte autorități, din perspectivă faptelor concrete, nu a declarațiilor de sorginte politică. Da, există unele întrebări. De exemplu în privința componenței delegației moldovenești care a mers în vizită la Moscova. S-a atras atenția astupa faptul că în delegația nu a fost inclus un reprezentant al MAEIE. O asemenea situației cînd președintele să meargă în vizită oficială și să nu fie un reprezentant al ministerului nu a mai fost, însă noi nu am tratat acest lucru ca o problemă de confruntarea politică cu președintele”, a explicat Nicolae Eșanu, astăzi în cadrul unor dezbateri publice organizate.

În replică, purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a menționat că ambasadorul Moldovei în Rusia este reprezentant al Ministerului de Externe, respectiv Președinția nu poate fi acuzată de faptul că nu a respectat procedura.

În opinia viceministrului Justiției, trezește semne de întrebare și decizia șefului statului cu privire la respingerea candidaturilor a 11 judecători. Nicoalae Eșanu a precizat că Guvernul așteaptă să vadă care au fost argumentele lui Igor Dodon în această privință.

„Președintele din momentul alegerii are un mandat conform legislației și în exercitarea acestui mandat urmează să respecte legislația în vigoare, nu trebuie să se situeze de partea agendei politice a unui partid, în caz contrar asta ar însemna că Moldova continuă practică vicioasă: una spunem și alta facem. Concluzionînd pot spune că există unele semne de întrebare, dar nu cred că la momentul actual putem vorbi despre o criză instituțională”, a menționat Nicolae Eșanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?