Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

În Moldova va fi introdus impozitul agricol unic

31 mar. 2013,, 09:30   Economie
8035 2
Foto : obzormd.com
Fermierii din Republica Moldova vor achita un impozit unic în agricultură. Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament în prima lectură, relatează NOI.md.

Potrivit proiectului, impozitul unic urmează să substituie alte cinci impozite şi taxe pentru agricultori. Acesta va include impozitul pe venit, impozitul funciar, impozitul pe imobil, impozitul pe amenajare etc. Astfel, gospodăriile agricole vor plăti o taxă fixă în valoare de 3,1 lei pentru 1 grad/hectar. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că proiectul este în interesul dezvoltării spațiului rural și va reduce povara fiscală.

Potrivit lui, impozitul consolidat va fi plătit în funcţie de calitatea (bonitatea) terenului agricol. “În Republica Moldova, media este de 64 de grade la un hectar, care va fi înmulţită cu 3,1 lei şi astfel va rezulta valoarea impozitului pentru fiecare hectar”, a spus ministrul Agriculturii.

Conform proiectului, fermierii moldoveni vor achita acest impozit în două tranşe. Astfel, 50 la sută din suma impozitului anual va fi achitată pînă la sfîrşitul lunii septembrie, iar cealaltă jumătate pînă la finele lunii noiembrie.

Pînă a fi votat în lectura a doua, proiectul va fi supus dezbaterilor cu agricultorii, iar pentru a intra în vigoare, proiectul urmează a fi votat în două lecturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?