X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ghimpu nu va vota pentru Pîrlog. Află cauza

28 mar. 2013,, 11:06   Politică
4065 2
Foto : noi.md
Fracțiunea liberală nu va vota pentru numirea fostului ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, la funcția de procuror general. Despre aceasta a declarat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, acum cîteva minute, relatează NOI.md.
Ghimpu a spus că cei care vor vota pentru Pîrlog “vor guverna în continuare fără Partidul Liberal”. ”Noi nu vom participa la o guvernare în care se insistă pe interesele cuiva. Este același joc ca depolitizarea instituțiilor”, a spus Ghimpu, referindu-se la faptul că Marian Lupu a creat o comisie specială care să identifice candidatul la funcția de procuror.
Totodată, Ghimpu susține că procurorul general trebuie să cunoască domeniul în care va activa și să aibă respect față de profesia pe care o deține. “Noi la ferma de vaci putem numi tractoriști, dar nu trebuie așa. Tractoristul trebuie să fie la uzina de tractoare”, a spus Ghimpu.
Vitalie Pîrlog a fost înaintat ieri la funcția de procuror general. Pentru ca să fie numit în această funcție, candidatura lui trebuie să voteze Parlamentul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?