X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Înghețurile din Moldova nu vor afecta recolta

27 mar. 2013,, 15:03   Societate
2180 0
Foto : kosht.info
Răcirea bruscă a vremii nu va afecta recolta pomilor fructiferi și a culturilor de iarnă, în opinia experților.

"În raioanele nordice, unde s-au înregistrat cele mai scăzute valori de temperatură, vegetația culturilor de iarnă nu a început încă, iar în cele de sud, unde a început deja acest proces, frigul a fost mai puțin sesizabil și nu le-a afectat", a menționat șeful Direcției meteorologie a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Trescilo.

Specialiștii susțin că nu există motive de îngrijorare pentru recolta pomilor fructiferi. Pe cea mai mare parte a teritoriului republicii, procesul de vegetație a acestora nu a început încă, astfel încît frigul nu a reușit să provoace daune. "Cei mai sensibili sînt caișii și migdalii, dar nici ei nu au fost afectați. În raioanele de sud, unde deja au început să se desfacă mugurii, e posibil că pomii au fost vătămați, dar nesemnificativ. Rezervele de muguri la acești pomi sînt suficient de mari pentru a asigura florescența pentru o recoltă bună", a comunicat pentru NOI.md colaboratorul Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Veaceslav Mîndra.

Potrivit prognozelor meteo, în următoarele zile, temperatura medie a aerului va crește treptat. La sfîrșitul săptămînii se vor stabili temperaturi pozitive și pe timpul nopții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?