Detalii despre cutremur. Ce spun seismologii despre posibile noi replici

Detalii despre cutremur. Ce spun seismologii despre posibile noi replici

Magnitudinea cutremurului a fost evaluată inițial la 5,6, apoi a fost revizuită la 5,4 grade și ulterior la 5,2, o procedură uzuală în cazul magnitudinii de moment.


Institutul Național pentru Fizica Pământului din România anunță că magnitudinea cutremurului a fost de 5,2 grade pe scara Righter, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 100 de km, în zona Vrancea. Cutremurul a fost resimțit și în Republica Moldova.


Magnitudinea cutremurului a fost evaluată inițial la 5,6, apoi a fost revizuită la 5,4 grade, o procedură uzuală în cazul magnitudinii de moment.

Până la această oră nu au fost raportate pagube. Seismologii nu au venit cu nicio precizare dacă ne putem aștepta la noi replici.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta se produsese în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 grade și, la fel ca cel din noaptea de marți spre miercuri. Seismul din 24 septembrie, cu epicentrul tot în Vrancea, a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load