Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dilemă în PL pe marginea demisiei lui Șalaru

19 dec. 2016,, 12:21   Politică
4084 0

Conflictul dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și fruntașii PL continuă chiar și după excluderea acestuia din organele de conducere ale formațiunii, notează NOI.md.


În timp ce membrii PL afirmă că Anatol Șalaru a fost demis din funcție, la ședința de sîmbăta trecută a Consiliului Republican, ministrul îi contrazice, afirmînd că, de fapt, și-a depus demisia din proprie inițiativă. Potrivit unei declarații emise de PL, Șalaru nu a avut curajul să își dea demisia în fața colegilor săi și a părăsit sala de ședințe.

„Avînd în vedere comportamentul neadecvat și părăsirea ședinței fără a răspunde colegilor de ce a acționat murdar împotriva partidului, Consiliul Republican a decis să nu accepte cererea de demisie a d-lui Anatol Șalaru. Acesta a fost eliberat din funcția de prim-vicepreședinte, membru al Consiliului republican și membru al Biroului Politic”, se arată într-o notă informativă a partidului.

Pe de altă parte, Anatol Șalaru afirmă că a aflat „cu surprindere” că a fost demis, în condițiile în care și-a anunțat demisia în timpul discursului susținut în fața colegilor săi.

„Ieri, neobosiţii mei colegi din PL au produs un comunicat de presă din care aflu, cu surprindere, că după ce mi-am dat demisia, m-au demis şi ei, cred că pentru a se asigura că nu voi reveni la conducerea partidului. Faptul că Mihai Ghimpu nu are încă în bagajul de cunoştințe noţiunea de demisie, nici în sens politic, nici în sens juridic, se observă destul de uşor din dorinţa arzătoare de a-şi păstra scaunul de preşedinte”, a comentat Șalaru.

„Am fost foarte dezamăgit să aflu că demiterea mea (după ce eu îmi dădusem deja demisia, verbal şi scris), a fost votată de doar 99,9% şi nu de 115% cum îi stă bine unui partid cu «democraţie» originală”, a ironizat ministrul.

Precizăm că, deși Șalaru a fost exclus din organele de conducere ale PL, calitatea de membru de partid i-a fost păstrată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?