X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

PLDM nu-l vrea candidatul PL înaintat la Curtea Constituțională

20 mar. 2013,, 16:39   Politică
3063 0
Foto: interakt.md
Președintele fracțiunii Parlamentare al PLDM, Valeriu Streleț, consideră că deputatul PL, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Victor Popa, nu poate fi înaintat în calitate de candidat la funcția de membru al Curții Constituționale. Asta, deoarece un membru al Curții Constituționale trebuie să fie neafiliat politic, relatează NOI.md.

“Nu este corect să venim cu candidaturi, care au o afiliere politică incontestabilă. Am opta pentru un concurs. La această etapă nu îl susținem pe domnul Popa, afilierea politică este prea directă și vizibilă”, a spus Streleț.

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că deputatul PL și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Victor Popa, este unul dintre candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

În prezent Curtea Constituţională este nefuncţională, fiindcă nu poate convoca plenul din lipsă de cvorum. Asta deoarece Parlamentul nu a desemnat doi judecători. Preşedintele Curţii, Alexandru Tănase, avertizează că, în eventualitatea unor alegeri anticipate, rezultatele nu vor putea fi validate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав