Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Coincidență sau propagandă? Diavolul din miniseria “The Bible” seamănă cu Barack Obama

20 mar. 2013,, 10:30   Externe
2950 0
Foto : bigmir.net
Într-adevăr, diavolul din miniseria The Bible difuzată de History Channel seamănă foarte bine cu o variantă mai îmbătrînită a actualului președinte SUA – Barack Obama. Acest lucru a fost sesizat de mai multă lume și a generat mare agitație pe Twitter, unii fiind amuzați de acest lucru, iar alții acuzînd că miniseria face propagandă.

Ca răspuns pentru valul de critici și de reacții, producătorii executivi Mark Burnett și Roma Downey au ținut să clarifice că asemănarea actorului din infamul rol cu Obama este pur întîmplătoare și orice acuzații că bărbatul care îl joacă ar fi fost ales să semene cu președintele sînt total nefondate. Mark și Roma sînt căsătoriți, iar Roma, cunoscută pentru rolul din Touched by an Angel, o interpretează pe Fecioara Maria în miniserie.

Actorul care îl interpretează pe Diavol, Mehdi Ouzaani, este un star foarte apreciat în Maroc. A mai jucat și anterior alte roluri în ecranizări din Biblie, inclusiv personaje satanice, cu mult timp înainte ca Barack Obama să fie ales președinte. History Channel are un foarte mare respect pentru președintele Obama. Serialul a fost produs cu o paletă de actori internaționali respectați. Este foarte urît că unii oameni au făcut această falsă conexiune. Seria The Bible vrea doar să dezvăluie oamenilor povești cu tîlc.

În urmă cu 2 ani, postul a mai fost prins în mijlocul altei dispute politice, cînd a refuzat să difuzeze miniseria The Kennedys. Într-un scandal asemănător a fost prins și serialul Game of Thrones al postului HBO, care a fost aspru criticat după ce, într-un comentariu apărut în materialele video extra pe DVD, producătorii executivi au menționat că un cap fals al lui George W. Bush a fost tras în țeapă, pentru una dintre scene.

The Bible s-a bucurat de o mare priză la public, primul episod fiind urmărit de 13,1 milioane de oameni, iar al doilea de 10,8 milioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?