X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ghimpu comentează materialele compromițătoare la adresa lui Filat

19 mar. 2013,, 09:18   Politică
15489 18
Foto: trm.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că pe parcursul acestei săptămîni ar putea fi găsită o candidatură la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit unei declaraţii făcute de liderului PL în cadrul unei emisiuni la ProTv, totul depinde de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care, potrivit lui Ghimpu, ar fi toată problema. Asta deoarece nu înaintează alt candidat pentru această funcţie, dar insistă ca Vlad Filat să preia din nou conducerea Guvernului, relatează NOI.md. “Soluţia în această situaţie este ca PLDM să vină cu o altă candidatură. Nu vom accepta din nou ca în 2009, cînd am zis să aleagă ce doresc ei. Riscul alegerilor anticipate depinde de Filat. El nu trebuie să ne pună în situaţia: sau Filat prim-ministru, sau comuniştii la Guvernare. Nu este corect”, a spus liderul PL.

Totodată, Mihai Ghimpu consideră că Vlad Filat a denunţat acordul AIE2, fiind influenţat de Federaţia Rusă. “Eu am probe, care dezvăluie că a reprezentat interesele Moscovei în a opri integrarea europeană. Mai tîrziu o să spun. Rusia triumfează. Denunţarea acordului nu este o dovada? Nu presupun, eu am argumente şi dovezi. Eu cînd ajung la poarta Europei spun că nu merg mai departe. Asta cum poate fi înţeles”, a spus liderul PL.

Mihai Ghimpu mai susţine că nu va accepta să-l voteze din nou pe Vlad Filat la şefia executivului. Totodată, potrivit lui, toate dosarele penale intentate pe numele unor reprezentanţi PLDM au fost deschise înainte, iar acum au fost făcute publice din cauza denunţării acordului de către PLDM.

“Au apărut fiindcă s-a denunţat acordul şi convorbirile telefonice. Politic a fost o mişcare corectă, fiindcă opinia publică trebuia să cunoască asta, iar juridic - incorectă. Eu multe am ştiut, dar...... Am crezut că dacă voi ascunde, Alianţa va merge înainte“, a conchis liderul PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?