X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

În Moldova s-a deschis Ambasada Austriei

18 mar. 2013,, 17:13   Societate
15771 0
Foto : noi.md
În Chişinău a avut loc inaugurarea Ambasadei Austriei în Republica Moldova. La ceremonie au participat Ambasadorul Austriei în Moldova, Michael Schwarzinger, Secretarul de Stat în cadrul MAE al Austriei, Reinhold Lopatka, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Iurie Leancă.

“Noi colaborăm cu Republica Moldova circa 20 de ani. Inaugurarea Ambasadei semnifică o etapă nouă şi importantă în cooperarea bilaterală. Odată cu deschiderea Ambasadei Austriei, Viena a devenit mai aproape de Chişinău”, a menţionat Michael Schwarzinger.

La rîndul său, Iurie Leancă a subliniat că “decizia autorităţilor austriece de a deschide ambasadă la Chişinău, în timp ce alte misiuni diplomatice austriece sînt închise, este calificată drept un jest de susţinere a Moldovei în procesul de realizare a reformelor”.

Şefa administraţiei Ambasadei Austriei, Veronica Scurtu, a comunicat pentru NOI.md că la ambasadă nu va funcţiona secţie consulară, de aceea vizele austriece de tip C (turistice) pentru cetăţenii moldoveni vor continua să fie eliberate la Centru Unic de Eliberare a Vizelor de la Ambasada Ungariei din Chişinău, iar vizele de tip D (de muncă) – la secţia consulară a Ambasadei Austriei din Bucureşti.

Ambasada Austriei este a 18-a ambasadă străină din Moldova. Ambasada se află la adresa: Chişinău, str. A.Mateevici, 23 A.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?