X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Ion Diacov: Autoritățile nu au interesul ca procuratura să devină o instituție care să apere cetățeanul

18 mar. 2013,, 15:31   Societate
3467 1
Foto: timpul.md
"Autorităţile nu au interesul ca Procuratura să devină o instituţie autonomă, solidă, care să apere cetăţeanul", consideră procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov.

Solicitat de reporterul "INFOTAG" să dea o apreciere persoanelor care s-au înscris în cursa pentru funcţia de Procuror General al Republicii Moldova, Ion Diacov a menţionat că "practic toţi doritorii de a deveni Procuror General sÎnt oameni din afară, care nu au nimic în comun cu organele procuraturii şi nu cunosc specificul acestei activităţi".

"Experienţa ultimilor ani a demonstrat că toţi cei care au venit din afara procuraturii nu au contribuit la dezvoltarea acestei instituţii. În opinia mea, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu trebuia să vină la Procuratură şi să discute cu corpul de procurori problema alegerii Procurorului General. Da nu exclud că, drept alternativă puteau exista şi candidaţi din afară, însă cea mai mare parte a pretendenţilor trebuiau să fie din organele procuraturii. Nu ştiu dacă este corect ca într-o aşa instituţie, pe care se pune o miză atît de mare, să vină oameni din afară", a spus Ion Diacov.

Potrivit lui, "evenimentele politice din ultimii ani au transformat funcţia de Procuror General practic în cea mai importantă funcţie în stat".

"Oamenii trăiesc cu sentimentul că de Procurorul General depinde situaţia întregii ţării, însă acest lucru nu este adevărat. Această stare a fost indusă artificial, pentru ca Procurorul General să poată fi folosit ca instrument al cuiva împotriva cuiva. Sînt în organele procuraturii de 34 de ani şi nu simt că cineva dintre politicieni ar fi interesat ca Procurorul General şi instituţia Procuraturii să activeze în interesul cetăţeanului. Nu vreau să fiu părtinitor, dar dacă citim printre rînduri, atunci vedem clar că nimeni nu caută un Procuror General care să stea la straja bunăstării cetăţenilor. Scopul de bază este ca Procurorul General să devină un instrument în mîna cuiva. Fiecare crede că Procurorul General va fi bun, numai atunci cînd va fi în mîna lui", a spus Diacov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?