Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Energia electrică din Ucraina în Moldova, pînă la finele anului 2013, va fi livrată de compania "DTEK Vostokenergo"

15 mar. 2013,, 10:25   Economie
3750 0
Foto: schastye-life.lg.ua
Începînd cu 1 ianuarie 2013, livrările de energie electrică din Ucraina spre Moldova sînt efectuate de "DTEK Vostokenergo", care, la fel ca și furnizorul precedent de energie electrică ucraineană în Republica Moldova – compania "DTEK Power-Comerț», este parte a celei mai mari companii energetice private din Ucraina ”DTEK”, care aparține binecunoscutului om de afaceri Rinat Ahmetov.

Potrivit directorului interimar al companiei de stat Energocom, Adrian Pritula, compania "DTEK Vostokenergo" a cîștigat anterior licitația pentru furnizarea de energie electrică din Ucraina în Moldova în 2013, și ”Energocom” a semnat cu ea contractul-o privind furnizarea de energie electrică din Ucraina pînă la sfîrșitul anului.

Directorul interimar al companiei cu capital de stat ”Energocom” a precizat că contractul stipula că de la 1 aprilie 2013, compania "DTEK Vostokenergo" poate propune revizuirea costului energiei electrice livrate.

Contractul cu "DTEK Power-Trade" a fost valabil pînă la sfîrșitul anului 2012 și prevedea furnizarea lunară a energiei electrice din Ucraina într-o cantitate suficientă pentru a satisface pe deplin nevoile reţelelor de distribuţie din Nordul și Nord-vestul Moldovei (RED-Nord și RED Nord-Vest).

În anul 2012, Ucraina a furnizat Republicii Moldova 845,7 mil. kW/h energie electrică sau cu 27,1% mai mult decît în anul 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?