Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Amînarea şedinţelor Parlamentului este dictată de necesitatea de a negocia discret – opinia experţilor

13 mar. 2013,, 17:01   Politică
3189 0
Foto: europalibera.org
"Amînarea şedinţelor Legislativului din această săptămînă este dictată de situaţia politică actuală din Republica Moldova şi de necesitatea ca fostele componente ale Alianţei pentru Integritate Europeană (AIE) să negocieze discret pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare", consideră experţii.

Solicitat de reporterul "Infotag", directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, a menţionat că, în opinia sa, "decizia de a amîna şedinţele din această săptămînă a fost coordonată de către cele trei formaţiuni din fosta coaliţie de guvernare pentru a oferi posibilitatea ca negocierile să se desfăşoare în linişte".

"Mi se pare cît se poate de logică această decizie. Este iraţional să te aventurezi a propune aprobarea unor proiecte de legi, ştiind că nu ai susţinerea necesară în Parlament. Cred că dacă s-ar fi mers pe o astfel de formulă, atunci şi mai mult ar fi alimentate animozităţile din cadrul partidelor fostei AIE", a menţionat Viorel Cibotaru.

Expertul Roman Mihăeş a relatat pentru "Infotag" că "în condiţiile unui Guvern demis nu are sens să fie convocate şedinţele Parlamentului".

"La moment, toate partidele sînt în incertitudine. Acum ele au nevoie de linişte pentru a purta negocieri, care, sînt sigur, că vor fi extrem de complicate şi dure. Partidele trebuie să se concentreze pe formarea unei noi majorităţi parlamentare, pe desemnarea unui candidat pentru funcţia de premier în comun cu preşedintele Republicii Moldova", a spus Roman Mihăeş.

Liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a menţionat pentru "Infotag" că "spre regret, Moldova este ostaticul unei grupări criminale, care, indiferent de deciziile pe care le va lua, va acţiona în interesul său".

"Interesele oamenilor sînt pur şi simplu abandonate. Participăm la un caz de cinism fără precedent împotriva societăţii. În final, cred că va fi formată o nouă coaliţie – AIE 3 – o coaliţie monstruoasă, care va fi constituită pe principii exclusiv mafiote", a conchis Mocanu.

Şedinţele Parlamentului din această săptămînă au fost amînate pe motiv că "există un set sporit de iniţiative legislative din domeniul social-economic, care urmează a fi sistematizate şi studiate minuţios".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?