X 
Cutremure stiri: 506

Ostalep: Problema transnistreană a fost folosită de Filat în scopuri populiste

13 mar. 2013,, 16:44   Politică
3064 8
Foto : noi.md
„Faptul că în trei ani de zile în cadrul AIE nu a fost discutată niciodată problema transnistreană denotă că Alianța mimează interesele țării față de reintegrare”, declarația aparține analistului politic Oazu Nantoi și a fost făcută pentru NOI.md.

Nantoi consideră că toți deputații trebuiau constrînși pentru rezolvarea acestei probleme.

„Transnistria este o problemă națională. Trebuia elaborat un plan de acțiuni în direcția reintegrării țării. Trebuiau să convingă poporul transnistrean că vrem ca Republica Moldova să fie o țară democratică și integră”, a menționat Nantoi.

La rîndul său, fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, susține că acest fapt nu este o noutate.

„Problema transnistreană a fost, în mod neprofesional, folosită în scopuri populiste mai ales de Vlad Filat. Mari succese în abordarea acestei probleme nu au avut. Convingerea mea este că politicienii nu au habar pe ce lume se află”, a specificat Ostalep.

Totuși, analistul politic Viorel Cibotaru consideră că „problema a fost discutată în Parlament”, iar vina pentru faptul că nu a fost discutată în cadrul Alianței o poartă și Ghimpu. „Putea să solicite acest lucru”, a spus Cibotaru.

Azi, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a declarat că în decurs de trei ani de cînd AIE este la guvernare, fostele componente nu au discutat niciodată problema transnistreană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав