X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Pelicula „La Source des femmes” va deschide Festivalul Filmului Francofon la Chişinău

12 mar. 2013,, 15:46   Showbiz
3452 0
Foto: telegraf.dn.ua
Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalul Filmului Francofon îşi deschide uşile în perioada 23-31 martie la Chişinău. Pe parcursul a 9 zile, cinefilii vor putea vedea 12 filme de diferite genuri, precum comedii, drame, filme de animație și acțiune.

Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului vor fi arătate filmele recompensate de critici: “Le Gamin au vélo” de frații Dardenne (Premiul Mare la Festivalul de la Cannes în 2011), “Les Beaux gosses” de Riad Sattouf (Premiul Cezar pentru cea mai bună primă operă în 2010), “Polisse” de Maïwenn (Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes în 2011) și “Louise Wimmer” de Cyril Mennegun (Premiul Cezar pentru cea mai bună operă în 2013).

Pentru cei mici va fi difuzat filmul de animație : “Le Chat du Rabbin” de Joann Sfar și Antoine Delesvaux.
La fel, trei filme vor fi rulate la cinematografele din Tiraspol şi Bălţi pe 26 şi, respectiv, 27 martie.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sîmbătă 23 martie, la cinematograful Gaudeamus, fiind urmată de proiectarea filmului „La Source des femmes” de Radu Mihaileanu. Intrarea va fi liberă.

Festivalul Filmului Francofon este organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței, şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?