Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu: Filat nu va ocupa niciuna din funcțiile de rang înalt

7 mar. 2013,, 10:26   Politică
5369 6
Foto: noi.md
Prim-ministrul în exerciţiu al Republicii Moldova, Vlad Filat, nu mai are dreptul moral de a insista asupra funcţiei de premier. De această părere este preşedintele Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, care a invocat mai multe motive care nu-i permit lui Vlad Filat să fie propus din nou în calitate de candidat la funcția de premier, relatează NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, Filat nu trebuie să ocupe niciuna dintre funcțiile de rang înalt. „Domnul Filat știa de dosarele care există, de interceptări, de situația de la BEM. Ceea ce a făcut Filat cu omul de afaceri din Găgăuzia este, mia de procente, trafic de influență. A obținut 30 de mandate așa, peste noapte, într-un an de zile. Nici n-a visat. Eu 24 de ani mă zbat și am 12 mandate. Vedeți cum e la noi... Eu nu am semnat acordul pentru ca cineva să devină despot, autoritar, să blocheze și să trădeze momentul crucial al anului pentru cauza europeană”, a spus a spus Ghimpu, în cadrul unei emisiuni pentru Moldova 1.

Totodată, Ghimpu consideră că Filat a compromis încrederea cetățenilor. "Filat şi-a tăiat singur craca pe care stătea. Moldova nu a mai avut aşa o situaţie favorabilă ca pînă acum, credeţi-mă. Un politician trebuie să controleze cînd face o mişcare. Filat ştia de dosare, de interceptări, de situaţia de la BEM. Acum el nu mai poate fi prim-ministru, a compromis încrederea cetăţenilor, votul celor care au votat pentru PL şi PD, încrederea lui Merkel, Barroso şi Biden. Filat a stricat imaginea Republicii Moldova şi a trîntit în gît Alianţa", a declarat Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?