Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Pensiile ar putea crește gradual cu 20%

2 mar. 2013,, 15:00   Societate
14288 5
Foto: mn.ru
Grupul de deputaţi socialişti au înaintat spre examinare Legislativului un proiect de lege care prevede majorarea pensiilor pentru pensionari. Proiectul de lege prevede majorarea graduala a pensiilor cu 20% divizate în două etape pe parcursul anului, pentru înlăturarea decalajului dintre mărimea pensiilor şi nivelul minim de existenţă, relatează NOI.md

O altă prevedere este echivalarea mărimii pensiilor pentru beneficiarii care şi-au realizat dreptul la pensie pînă la 1 ianuarie 1999 şi după această perioadă. Totodată, în conținutul proiectului este stipulat că asigurarea dreptului incontestabil la pensie în favoarea urmaşilor pe o perioadă de 5 ani de la data stabilirii pensiei, în cazul decesului titularului de pensie.

Sursa citată anunță că, conform datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale, mărimea medie a pensiilor constituie: pentru limita de vîrstă – mai puţin de o mie de lei; pentru invaliditate – mai puţin de 800 de lei; pentru urmaşi – mai puţin de 600 de lei. Numărul total al beneficiarilor de pensii pentru limită de vîrstă, pentru invaliditate şi de urmaşi constituie 633 780 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?