Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

MAI: Sub conducerea lui Valeriu Zubco, Procuratura Generală a ridicat toate dosarele în cazul Metalferos

27 feb. 2013,, 13:20   Societate
7318 3
Fotо: actualitati.md
Dosarele penale pe cazul Metalferos, intentate în 2011 pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, au fost ridicate în vara anului 2011 de către Procuratura Generală la indicaţia directă a procurorului general de atunci Valeriu Zubco. Aceste informaţii se conţin în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne, care a fost emis ca răspuns la speculaţiile din presă pe marginea acestui dosar.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la MAI, dosarul a fost intentat pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

"Compania ar fi efectuat tranzacţiile prin intermediari înregistraţi în zone offshore din Belize şi Insulele Virgine, precum şi în Noua Zeelandă, prin care erau ascunse diferenţele considerabile de preţ", se spune în document, unde se precizează că, în rezultatul acestor scheme, o sumă de 729,2 mil. lei nu a fost scoasă din ţară.

"În iulie 2011, la acest dosar a făcut referinţă şi premierul Vlad Filat. A doua zi după declaraţiile premierului, Procuratura Generală a descins la MAI şi a ridicat dosarul dat, efectuînd percheziţii şi ridicînd toate documentele ce ţin de acest dosar şi de alte dosare similare. Din iulie 2011, Procuratura Generală a înlăturat poliţia din investigaţiile legate de acest dosar", se spune în comunicat.

Pe lîngă aceste prejudicii aduse statului, Metalferos, conform dosarelor, ar fi legalizat deşeuri de metale achiziţionate ilegal, prin intermediul altei companii, ceea ce ar fi adus statului un prejudiciu de 62,6 milioane de lei, prin evitarea achitării de TVA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?