X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Hugo Chavez, în stare critică

23 feb. 2013,, 08:28   Externe
2784 0
Foto : mediafax.ro
Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, care s-a întors luni în ţara sa după mai mult de două luni de spitalizare la Havana din cauza cancerului, suferă de o insuficienţă respiratorie a cărei evoluţie "nu este favorabilă", a declarat joi ministrul venezuelean al Comunicaţiilor.

"Insuficienţa respiratorie postoperatorie persistă şi tendinţa nu este favorabilă, iar el continuă tratamentul", a declarat ministrul Ernesto Villegas într-un comunicat transmis de toate posturile de televiziune şi de radio din ţară.

Guvernul a explicat luni că din cauza insuficienţei respiratorii, preşedintele a suferit o traheotomie şi trebuie să folosească o canulă care îl împiedică temporar să vorbească, dar a asigurat că Chavez este "conştient".

Totuşi, aceasta este prima dată cînd Guvernul dezvăluie că insuficienţa respiratorie nu are o evoluţie favorabilă.

După cea de-a patra operaţie pe care a suferit-o în luna decembrie a anului trecut, nu au fost oferite dprea multe oferite prea multe informaţii despre starea preşedintelui Venezuelean. În urmă cu cîteva zile au fost făcute publice cîteva fotografii în care Chavez pare a fi bine, este zîmbitor alături de fiicele sale.

Hugo Chavez este internat la spitalul militar din Caracas, unde îşi continuă convalescenţa. Spitalul este foarte bine păzit, jurnaliştii nu pot pătrunde în interior ca să obţină mai multe informaţii. Iar personalul spitalului a fost foarte bine instruit - nimeni nu ştie nimic, nimeni nu l-a văzut pe preşedinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?