X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

La Tiraspol a fost deschis un consulat rus – deputat

21 feb. 2013,, 10:50   Politică
6703 2
Foto : noi.md
Liderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, susține că Federația Rusă a deschis la Tiraspol un consulat. Asta în pofida declarațiilor făcute anterior de autoritățile de la Chișinău, care au declarat că un consulat poate fi deschis doar cu acordul Chișinăului. Despre aceasta a anunțat Mihai Godea în cadrul ședinței Parlamentului, relatează NOI.md.

În acest context, Godea a solicitat audierea vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și a ministrului Afacerilor Externe, Iurie Leancă.

„Negocierile în formatul 5+2 au intrat în impas. La Tiraspol a fost deschis consulat ilegal, fără acceptul Chișinăului. Totodată, a avut loc înnoirea echipamentelor militare a grupului armatelor ruse”, a spus Mihai Godea.
La rîndul său, deputatul PCRM, Sergiu Stati, a declarat că Parlamentul trebuie să constituie un grup de lucru privind situația din Transnistria.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că Rusia va putea deschide un consulat la Tiraspol în timpul apropiat, doar dacă va întruni unele condiții solicitate de Chișinău, printre care retragerea trupelor ruse din Transnistria.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?