X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Valeriu Streleţ recunoaşte autenticitatea interceptărilor făcute publice (Video)

19 feb. 2013,, 14:20   Politică
5057 2
Foto: tribuna.md
Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, recunoaşte că a dat indicaţii şefului de la Inspectoratul Fiscal, Nicolae Vicol, şi că interceptările făcute publice luni sînt autentice.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Streleţ, care este implicat în scandalul interceptărilor telefonice alături de premierul Vlad Filat, Dorin Recean, Iurie Ciocan şi alţi funcţionari, şi-a exprimat nemulţumirea în cadrul emisiunii "În Profunzime" că aceste convorbiri au fost interceptare şi ulterior făcute publice.

"Este şocant că au fost interceptate telefoanele unor înalţi demnitari şi cel mai grav este că au fost date în presă. Faptul că CNA nu ştie nimic despre aceste interceptări sînt poveşti de adormit copiii. Ceea ce s-a întîmplat de vineri încoace sînt acţiuni ale PD-ului, deoarece CNA se afla la cheremul unui singur om. Totul s-a făcut intenţionat", a specificat Streleţ.

În replică, deputatul democrat Igor Corman a menţionat că acum este important să se stabilească dacă interceptările au fost făcute legal sau nu şi cum au nimerit ele în presă. Pînă la urmă, există şi prezumţia nevinovăţiei", a menţionat Corman.

La rîndul său, deputatul PL, Valeriu Munteanu, cere ca toţi cei vizaţi în acest nou scandal să-şi prezinte demisia.

"Cred că interceptările au fost realizate în cadrul urmăririi penale în cazul Nicolae Vicol. Sînt departe de gîndul că ele au apărut întîmplător în presă. PL condamnă acest fapt. Eu nu încerc să-i apar pe Chetraru şi Zumbreanu. Toţi poartă responsabilitate. Tot ce s-a făcut nu este moral. Cred ca Vicol este cel mai bucuros ca este închis. Mă mir cum de Vicol nu a intrat în comă după un asemenea tratament", a spus Munteanu, precizînd că vrea să vadă după aceste interceptări cîte persoane vor avea curajul să-şi dea demisia.

În replică, Valeriu Streleţ a menţionat că "primii trebuie să-şi dea demisia cei care au dispus interceptarea telefoanelor".

Luni, în presă au apărut nişte convorbiri telefonice dintre Nicolae Vicol cu Vlad Filat, Dorin Recean, Iurie Ciocan etc. Discuţiile sînt însoţite de o scrisoare anonimă în care se spune că vine din partea unui grup de procurori. Autorii anonimi susţin că vocile ar aparţine lui Nicolae Vicol, Vlad Filat, Dorin Recean, Valeriu Streleţ, omului de afaceri Vasile Gudima, dar şi unor angajaţi de la Fisc. În una dintre discuţii, premierul i-ar cere lui Vicol să fie mai prudent cu investitorii străini şi să micşoreze amenda pentru compania germană Draexlmaier de la 500 mii de lei la 20 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?