Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

ONU, Japonia și Rusia condamnă testul nuclear efectuat de Coreea de Nord

12 feb. 2013,, 11:42   Externe
2697 0
Foto: mpinteractiv.ro
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat decizia Coreei de Nord de a efectua un nou test nuclear, reacție împărtășită de Japonia și Rusia, informează Mediafax.

"Este o încălcare clară şi gravă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate", a declarat secretarul general al ONU.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a apreciat că testul nuclear efectuat de Phenian este un act extrem de regretabil.

"Încalcă o serie de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Este extrem de regretabil şi vom protesta ferm", a spus premierul japonez, privind testul nord coreean.

O sursă diplomată rusă, citată de Interfax, arată că Moscova condamnă de asemenea testul nuclear efectuat de Phenian, fiind o încălcare a rezoluțiilor ONU.

"Condamnăm aceste acţiuni ale Coreei de Nord şi considerăm, la fel ca în cazul lansării unei rachete balistice efectuate anterior, că este vorba despre o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU", arată sursa rusă.

Președintele SUA, Barack Obama, a făcut apel la o reacție internațională promptă față de acest test nuclear "provocativ" al Coreei de Nord, adăugînd că SUA vor rămîne în alertă în caz că aliații săi din Asia ar avea nevoie de ajutor.

Coreea de Nord a anunțat efectuarea unui al treilea test nuclear finalizat cu succes, eveniment confirmat și de Coreea de Sud.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?