X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Armata Națională și Crucea Roșie vor nimici munițiile sovietice din Moldova

11 feb. 2013,, 15:19   Politică
3539 1
Foto : arena.md
Armata Națională va reduce stocul de muniţii periculoase cu termenul de păstrare expirat, aflat în dotare. La această înțelegere au ajuns reprezentanții Ministrului Apărării și Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Părțile au convenit asupra semnării, în luna aprilie curent, a unui memorandum în acest sens, relatează NOI.md.
Potrivit colonelului Andrei Şarban, locţiitor al şefului Marelui Stat Major pentru asigurarea resurselor, primele cîteva acţiuni cum ar fi distrugerea bombelor de aviaţie, testarea şi dezvoltarea procesului tehnologic de neutralizare, precum şi instruirea efectivului privind tehnologia de distrugere, vor fi realizate în luna septembrie 2013, pe parcursul a două săptămîni.
Un studiu al stării tehnice a muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale arată că, în prezent, în R. Moldova există cantităţi considerabile de muniţii învechite rămase pe teritoriul țării încă din perioada sovietică. Acestea nu pot fi depozitate pentru o durată mai lungă, prezentînd pericol. De aceea, ele necesită fie a fi utilizate, fie nimicite în cel mai scurt timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?