Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Un deputat liberal a schilodit o asistentă medicală

6 feb. 2013,, 12:15   Societate
6244 4
Foto : publika.md
O femeie din Chișinău, care în trecut a lucrat asistentă medicală la Institutul Oncologic, susţine că a fost agresată de actualul deputat liberal Gheorghe Brega pe timpul cînd acesta deținea funcția de şef al secţiei Urologie. În urma loviturii primite la cap, femeia a rămas invalidă. Motivul pentru care aceasta a fost lovită este mai mult decît absurd. În viziunea lui Brega, ea s-ar fi jucat la ascensor.

Potrivit ziarului „Adevărul”, incidentul s-a petrecut pe data de 24 februarie 1994 în ascensorul Institutului Oncologic. Pe atunci femeia, Efrosinia Boboc, lucra în calitate de asistentă superioară la Secţia Toracală 2. Ea a povestit pentru sursa citată că, atunci cînd a fost lovită de Brega, de față era o rudă de-a sa, Olga Rusu, care, de asemenea, lucra la Institutul Oncologic și care o însoțea în acel moment.

„În ziua respectivă m-a chemat şefa de la farmacie să iau nişte morfină. Eram cu Olga, am urcat împreună în ascensor. Înăuntru se afla Gheorghe Brega cu o persoană. Ascensorul arăta săgeata şi-n sus, şi-n jos. Am apăsat la subsol, unde trebuia să ajungem. El s-a dus la etajul 9. Cînd a ieşit, m-a lovit cu palma peste faţă şi mi-a spus: „Ce te joci la ascensor?””, a povestit femeia pentru „Adevărul”.

Totodată, femeia care a asistat la întreaga scenă, Olga Rusu, susține că lovitura a fost atît de puternică, încît victima a fost transportată la Urgenţă, unde a fost diagnosticată cu traumă cranio-cerebrală acută şi comoţie cerebrală.

În prezent, femeia are certificat de invalid de gradul II şi primeşte o pensie lunară de 990 de lei.

Săptămîna trecută, un blogger a publicat un ordin şi decizia Curţii Supreme de Justiţie din 2 decembrie 2004, prin care Gheorghe Brega a fost demis din funcția de şef al secţiei Urologie.

În document este menționat că o comisie a Ministerului Sănătăţii a constatat că Brega avea conflicte în colectiv, pe care nu le putea controla.

Contactat săptămîna trecută de reporterii „Adevărul“, Gheorghe Brega a negat cu vehemenţă că ar fi lovit-o pe asistenta Boboc, spunînd că n-a bătut niciodată o femeie, pentru că-i plac femeile. Ieri însă, acesta a refuzat să vorbească, invocînd că este bolnav.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?