Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Mihai Ghimpu este indignat de faptul, că i se adresează întrebări în calitate de martor al tragediei de la vînătoare

5 feb. 2013,, 16:28   Societate
4353 2
Foto: publika.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este indignat de faptul, că membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea tragediei de la vînătoarea din Pădurea Domnească, au încercat să-i adreseze întrebări în calitate de martor.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", Ghimpu a declarat în cadrul audierilor de marţi că "nu se poate numi martor, aşa cum a formulat la începutul şedinţei preşedintele Comisiei Anatolii Zagorodnîi".

"Eu nu am fost la vînătoare, respectiv nu sînt martor. Citiţi Codul de procedură penală. Mă aflu aici în calitate de deputat şi dacă doriţi în calitate de lider de partid, care a contribuit la formarea Alianţei de guvernare şi care este responsabil de tot ce se întîmplă în stat", a spus Ghimpu.

El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul, că din nou a fost întrebat dacă a ştiut despre tragedia de la vînătoare.

"A treia oară îmi adresaţi această întrebare... Dacă s-a ajuns pînă aici, atunci aduceţi-mi Biblia şi Constituţia şi voi răspunde cu mîna pe ele", a propus politicianul, care este cunoscut prin ieşirile sale publice excentrice.

Referindu-se la evenimentele tragice din data de 23 decembrie din pădurea de la Făleşti, Ghimpu a menţionat, că a aflat despre acestea din buletinele de ştiri în urma conferinţei de presă a lui Sergiu Mocanu.

Ghimpu a menţionat, că după 6 ianuarie a luat legătura cu Ion Lupu, şeful Moldsilva şi organizatorul vînătorii.

"L-am întrebat dacă este adevărat sau nu? Şi el nu a avut ce să răspundă de ce nu a luat legătura cu mine, odată ce a fost propus în această funcţie de PL", a spus Ghimpu.

El a accentuat, că la funcţia de director al Agenţiei Moldsilva, deţinută anterior de Ion Lupu, va fi înaintat un alt reprezentant al PL, actualul ministru al Tineretului şi Sportului Ion Ciobanu. Ghimpu i-a sugerat într-o formă categorică premierului Vlad Filat "să conducă" cu miniştrii săi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să nu intervină în activitatea altor partide.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?