Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Noi sancțiuni pentru angajații Primăriei

4 feb. 2013,, 11:28   Societate
3034 1
Foto : noi.md
Situație tensionată și la ședința operativă de azi a primăriei. Primarul general Dorin Chirtoacă a împărțit din nou sancțiuni subalternilor. De această dată, responsabilii de la Direcția transport public și căi de comunicație și cei de la Regia Transport Electric au fost sancționați.

Mustrările vin în contextul celor două accidente rutiere cu implicarea troleibuzelor, care au avut loc pe data de 29 ianuarie și pe 2 februarie.

Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de faptul că Morgoci a evitat să informeze despre accident, iar atunci cînd i-a venit rîndul să relateze despre situația operativă, s-a referit la teleferic. Responsabilii de la Direcția transport public și căi de comunicație au declarat că încă nu au luat măsuri în cazul accidentului de sîmbătă, pentru că era zi de odihnă.

„Vă comunic cu tristețe și dezamăgire că răspunsurile sînt irelevante și ridicole. Direcția transport așteaptă ziua de luni, iar Morgoci ne comunică despre teleferic – extraordinară prestație, de jos pină sus – sancțiuni”, a spus Chirtoacă.

Totodată, edilul a specificat că imediat după ce au avut loc acele accidente, opinia publică trebuia informată imediat prin intermediul unui comunicat oficial sau chiar în cadrul unei conferințe.

„În mod normal, un prestator de servicii corect, care încasează de la oameni 2 lei pe călătorie, trebuia să comunice situația, să spună ce măsuri au fost luate și dacă au fost depistate alte defecțiuni, și să anunțe pedepse pentru cei care se fac vinovați”, a spus Chirtoacă.

„Poate se mai întîmplă asemenea cazuri și rezolvăm problema cu cei care monitorizează domeniul. Oamenii ne-au delegat ca să ne batem capul de oraș nu doar de dimineață pînă seara, dar zi și noapte. Pînă deseară să fie ordinul de aplicare a sancțiunilor de jos pînă sus”, a continuat el.

Săptămîna trecută, două troleibuze au fost implicate în accidente rutiere. Morgoci a declarat că a fost creată o comisie care a efectuat o anchetă internă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?