Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Expert IDIS: Lipsa unei strategii de comunicare ar putea schimba vectorul Republicii Moldova

2 feb. 2013,, 13:04   Societate
3346 2
Foto: eurotv.md
Expresiile „integrare europeană” şi „poveste de succes” au devenit, de ceva timp, nişte clişee utilizate pentru a exprima un progres. Acesta, însă, nu este nici resimţit, nici pe deplin înțeles de cei implicaţi direct, adică de cetățeni. Cel puțin așa susține expertul IDIS „Viitorul”, Victoria Bucătaru, care menționează, că acest lucru se întîmplă în lipsa unei strategii de comunicare pe acest subiect, relatează NOI.md.

În căutarea unui răspuns pentru întrebarea „de ce se dă preferinţă estului în timp ce vectorul de bază al politicii interne şi externe este integrarea europeană?”, Victoria Bucătaru menționează, că motivele pot fi diverse: de la nostalgie și ideologizare, la existenţa unui spaţiu informaţional preponderent cu influenţe ruse.

„Problema este lipsa unei politici coerente, consistente şi continue de informare a cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi de comunicare cu aceştia în ce priveşte procesul de integrare europeană şi dezvoltarea relaţiilor Republicii Moldova cu UE”, consideră Bucătaru. Astfel, acest fenomen, care nu coincide cu politica guvernamentală, ar putea, la un moment dat, schimba cursul Republicii Moldova, mai opinează expertul IDIS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?