X 
Arşiţa stiri: 226
Jocurile Olimpice stiri: 294
Transnistria stiri: 1421

SIS afirmă că se încearcă antrenarea sa “în anumite curente proprii politicului”

1 feb. 2013,, 15:51   Societate
5143 3
Foto: sis.md
Conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) dezminte informaţiile potrivit cărora ofiţerii săi ar fi cunoscut despre tragedia de la vînătoarea din 23 decembrie 2012, din rezervaţia naturală "Pădurea Domnească" chiar din primele zile.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", SIS a difuzat o declaraţie de presă în care afirmă că informaţiile respective "sînt total nefondate şi, respectiv, nu corespund adevărului", iar SIS "cu adevărat, la 6 ianuarie 2013 a intrat în posesia informaţiilor despre incident".

"Scopul atacurilor frenetice în adresa SIS-ului este de a împiedica reforma în această instituţie a statului - reformă care prevede în final un Serviciu de intelligence modern care să corespundă valorilor europene şi a democraţiilor consacrate", se apreciază în declaraţie.

Tot acolo se dezaprobă "tentativele ascendente de a antrena instituţia în anumite curente proprii politicului", care nu fac decît să contribuie la "dezinformarea cetăţenilor prin introducerea în cadrul agendei publice actuale a unor false teme cu substrat politic".

Totodată, SIS respinge ferm acuzaţiile de implicare în orice fel de acţiuni care ar afecta normele şi principiile democraţiei, funcţionării statului de drept în R.Moldova.

Comentînd declaraţiile SIS-ului, o serie de experţi s-au întrebat de ce mai este nevoie de această instituţie, odată ce aceasta află despre evenimente de genul omorului de la vînătoarea funcţionarilor publici de înalt rang din presă şi încă cu două săptămîni mai tîrziu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав