X 
Cutremure stiri: 502

Viorel Morari: sînt mulțumit cu numirea unui alt Procuror Anticorupție, dar nu sînt de acord cu motivele demiterii mele

24 ian. 2013,, 14:00   Politică
4905 0
Foto : noi.md
Conform ordinului semnat de Procurorul General interimar, Andrei Pîntea, unul din motivele demiterii lui Viorel Morari este rata înaltă de persoane achitate de instanțele de judecată în dosarele instrumentate de Procuratura Anticorupție. Potrivit statisticilor, în 2012 au fost achitate 58 de persoane comparativ cu 29 persoane achitate în 2011. „Este o cifră alarmantă în raport cu datele înregistrate de celelalte procuraturi teritoriale şi specializate din republică”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale emis în acest sens.

Solicitat de NOI.md, Viorel Morari susține însă că instituția va avea mereu o rată înaltă de persoane achitate, pe motiv că este mai greu de demonstrat vinovăția în actele de corupție, dar și pentru că, de cele mai dese ori, subiecții dosarelor sînt persoane cu funcții publice care ar putea influența instanțele judecătorești.

Acesta și-a arătat nemulțumirea și față de schimbarea atribuțiilor sale de serviciu, din cele de conducere a urmăriri penale, în domeniul judiciar. De acum înainte, Morari va fi nevoit să ducă evidența sentințelor și activitatea procurorilor în reprezentarea acuzației de stat în instanțe. „Cît ține de numirea unui alt Procuror interimar, aici chiar sînt mulțumit pentru că eu făceam două lucruri și-mi venea foarte greu”, a spus procurorul.

Viorel Morari a fost numit şef interimar al Procuraturii Anticorupţie la începutul lunii iunie 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав