Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Andrei Usatîi despre acuzațiile care i se aduc: „Atac politic asupra mea și a ministerului”

18 ian. 2013,, 17:41   Politică
4151 3
Foto : obzormd.com
Sănătății, Andrei Usatîi, a respins, astăzi, în cadrul unui brifing de presă, acuzațiile care i se aduc în ultima perioadă și spune că a acționat conform legii.

Ministrul spune că nu a încălcat legea cînd a emis acele demersuri şi a făcut referire la o Hotărîrea de Guvern din 2008, care ar sta la baza ordinului ministrului.

„Reprezentantul CNA a recunoscut că nu există suspecți și prejudicii, totul este o presupunere a lor. Ei ar putea sa suspecteze pe oricine din aceasta țară. Nu știu ce se va întîmpla dacă acțiunile CNA se vor baza pe presupuneri”, a spus Usatîi.

Totodată, el a numit acuzațiile care i se aduc „ atac politic” și „campanie murdară” împotriva instituției pe care o reprezintă și a lui personal.

„Cu certitudine vă spun că am avut la baza activității mele buchea legii. Sînt gata să răspund pentru acțiunile mele”, a spus Usatîi.

„Eu, spre deosebire de alții, nu mă țin de funcție, voi continua să activez spre îmbunătățirea activității ministerului”, a continuat acesta.

La finalul briefing-ului, Andrei Usatîi nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Ieri, Ziarul de Gardă a publicat un material în care dezvăluie că Usatîî, împreună cu șeful Camerei de Licenţiere, Valentin Guznac, ar fi cercetați în trei dosare penale pentru exces de putere, neglijență în serviciu și fals în acte publice, intentate de Procuratura Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?