Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Tenismenii moldoveni, siguri de victoria contra Ungariei

14 ian. 2013,, 15:09   Sport
3345 0
Foto : noi.md
Au mai rămas zile numărate pînă cînd Moldova va găzdui primul duel a Cupei Davis. Liderii tenisului moldovenesc Radu Albot, Maxim Dubarenco, Andrei Gorban şi Andrei Ciumac sînt în formă bună şi siguri de victoria din prima etapă contra reprezentativei maghiare.

Andrei Ciumac, unul dintre cei mai buni tenismeni moldoveni la dublu, a declarat pentru NOI.md că Moldova porneşte cu prima şansă în duelul cu Ungaria. "Sînt convins că publicul de la Chişinău ne poate da doar emoţii pozitive, iar noi vom putea învinge Ungaria", a conchis Andrei Gorban.

De menţionat că Andrei Ciumac, în cariera sa profesională, a reuşit să se impună în 285 de partide la dublu, înregistrînd doar cinci înfrîngeri. Are 27 de ani şi este originar din Chişinău. Andrei, la moment, ocupă poziţia 515 în ratingul mondial ATP.

Cel mai bun tenisman al anului 2012, Radu Albot, este şi el convins că Moldova va trece de Ungaria. Albot a demonstrat o formă bună la Australian Open. Chiar dacă a ratat şansa, acum cîteva zile, de a scrie istorie şi anume, de a se califica în turul trei preliminar al turneului, ramîne optimist în evoluţia sa pe viitor şi a echipei naţionale. Tatăl acestuia, Vladimir Albot, a declarat pentru NOI.md că tricolorii pot trece de selecţionata maghiară şi chiar de Bosnia Herţegovina în turul doi, Bosnia fiind marea favorită în prima etapă.

Cupa Davis se va desfăşura la Chișinău în perioada 1-3 februarie la Sala Polivalentă din capitală. Potrivit preşedintelui Federaţiei de Tenis, Marina Tauber, costurile pentru organizarea acestui eveniment depăşesc suma de 1 milion de lei. Partidele se vor desfăşura pe o acoperire sintetică, care va fi arendată din Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?