X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Procurorul de Făleşti: împuşcătura în Paciu s-a produs de la 50-60 metri distanţă

9 ian. 2013,, 15:55   Societate
10162 4
Foto : ziarulunirea.ro
Împuşcătura care l-a rănit mortal pe omul de afaceri Sorin Paciu a fost efectuată de la o distanţă de 50-60 de metri, din aceeaşi grupă de vînători în care se afla Paciu. Cel puţin aşa a declarat pentru NOI.md procurorul raionului Făleşti, Ghenadie Guriţanu, care susţine că vînătorii erau separaţi în două grupe, care se aflau la o distanţă de circa doi kilometri una faţă de alta.

Solicitat de NOI.md, Guriţanu a refuzat să ofere numele participanţilor la vînătoarea din 23 decembrie 2012 din apropierea localităţii Călineşti, raionul Făleşti. Acesta şi-a motivat refuzul prin faptul că persoanele ar fi martori şi numirea lor ar putea prejudicia ancheta. De altă parte, procurorul a spus că celălalt grup se afla la circa doi kilometri distanţă și astfel împuşcătura nu putea fi produsă din celălalt grup.

„Focul a fost tras de la o distanţă de 50-60 de metri”, a spus Guriţanu, infirmînd, totodată, informaţia că glontele ar fi ricoşat dintr-un arbore. Tot el a spus că victima, Sorin Paciu, se afla în acelaşi grup cu vicepreşedintele Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, actualmente bănuit de crimă.

Agenţia „Moldsilva” a confirmat, printr-un comunicat de presă, că focul a fost tras din grupul condus de inginerul de pază şi protecție la Pădurea Domnească, Valeriu Svestun, din care făcea parte Sorin Paciu, Ghenadie Sajin, Gheorghe Crețu și alți vînători din raionul Fălești.

În celălalt grup, condus de către directorul Rezervației Naturale ”Padurea Domnească”, Denis Eremciuc, făcea parte Valeriu Zubco și Ion Pleșca. Potrivit „Moldsilva”, fiecare grup de vînători era format din cîte 16 membri, inclusiv 9 țintași.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?