X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Agricultorii care au suferit în urma secetei din 2012 își pot ridica compensația alocată de Guvern

4 ian. 2013,, 13:00   Societate
3086 0
Foto: agroinfo.ro
Începînd cu ziua de astăzi, agricultori care au avut de suferit în urma secetei din anul precedent, își pot ridica compensațiile alocate de Guvern din bugetul statului.

Astfel, circa 12 mii de agricultori vor primi cîte 120 de lei pentru un hectar de pămînt pentru semănatul de toamnă. Totodată, fermierii deţinătorilor de vaci vor mai fi subvenţionaţi cu încă 500 de lei pentru procurarea cerealelor furajere.

Banii vor fi transferați în conturile bancare ale acestora. În cazul în care agricultorul nu deține cont bancar, el poate ridica banii de la oficiul poștal de la domiciliul acestuia.

Ei urmează să se prezinte la oficiile poştale cu buletinul de identitate şi, după caz, cu certificat de înregistrare, în cazul producătorilor agricoli înregistraţi sub formă de gospodărie ţărănească.

Banii sînt oferiţi în cadrul primei tranşe de 50 de milioane de lei alocate de Guvern. Restul ajutoarelor - cîte încă 80 de lei pentru fiecare hectar, vor ajunge la fermieri în luna mai, în cadrul celei de-a doua tranşe.

Compensațiile pot fi ridicate pînă pe data de 29 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?